Over ons

Het idee voor het ontwikkelen van cursussen voor huidtherapeuten ontstond al heel vroeg tijdens de samenwerking tussen Murielle Alvares en Ilse van Kelegom. Beide misten scholingen die betaalbaar, ‘out of the box’ en tegelijkertijd meteen toepasbaar binnen de huidtherapeutische praktijk waren. Aan ideeën en plannen geen gebrek. Wel aan tijd. Zodoende duurde het een aantal jaren voordat YOU&MI Trainingcenter werd opgericht. Van het idee enkel voor huidtherapeuten scholingen te ontwikkelen werd afgestapt. Want wat is er nou mooier dan samen met andere (para)medici te leren en tegelijk ook van elkaar te leren.

En zo is in 2017 YOU&MI Trainingcenter opgericht. MI staat voor Murielle en Ilse. YOU staat voor jou, de cursist. Want het doel is niet om alleen te werken aan jouw professionalisering maar samen met MI.

Missie

Onze missie is het organiseren van scholing en evenementen. Wij staan voor kwalitatieve, toegankelijke, vakinhoudelijke, innovatieve en praktijkgerichte kennisoverdracht. Daarmee dragen wij bij aan persoonlijke professionalisering. Dit kan vallen binnen de medische, paramedische of cosmetische beroepsgroep. Door verschillende (vak)specifieke kennis en kunde te combineren, initiëren, te stimuleren en te faciliteren willen wij inspireren en uitdagen. Met elkaar groeien en doelgericht samenwerken waarbij gebruik gemaakt wordt van eigen en elkaars kwaliteiten. Bij de keuze van de onderwerpen richten wij ons op de (vak)inhoudelijke en maatschappelijke ontwikkelingen en vraagstukken. De persoonlijke benadering, integriteit en samenwerken is karakteristiek voor ons.

Visie

De fundering van onze visie is kennis, toepassing en creativiteit. Wij begeleiden professionals met als doel deze met een goed gevoel, vol inspiratie en energie terug naar huis te laten gaan.

Op de hoogte blijven van YOU&MI trainingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Team

Murielle

Murielle Alvares is gefascineerd door veel verschillende onderwerpen. Vanwege deze nieuwsgierigheid heeft ze veel kennis opgedaan. Door haar werk als huidtherapeut en eigenaar van praktijk Huidzorg in Utrecht heeft ze veel kennis over praktijkvoering en de huid opgedaan. Ze werkt samen met haar medewerkers al meer dan twintig jaar aan alle facetten van de zorg voor de huid. Haar kennis deelt ze graag. Als gediplomeerd docent aan de Hogeschool Utrecht brengt ze al meer dan 17 jaar enthousiast haar kennis over op studenten. Binnen de huidpoli van de Hogeschool werkt ze mee aan verschillende onderzoeken en innoverende behandelingen. Haar enthousiasme is goed terug te zien in de hoge waardering die zij ontvangt van haar studenten. Zo stond ze in de top drie van beste docenten. Naast het geven en ontwikkelen van onderwijs, coördineert Murielle al 10 jaar op rij de DermAlumni groep. Samen verzorgen zij elk jaar een succesvol alumnicongres voor alle Huidtherapeuten. Na het afronden van haar master besloot Murielle samen met Ilse om opleidingscentrum You & MI te beginnen. Murielle wil hierdoor meer zorgprofessionals inspireren, uitdagen en trainen in verschillende onderwerpen.

“Nieuwsgierig is wat mij het beste omschrijft. Als ondernemende zorgprofessional hou ik me ook graag bezig met allerlei zakelijke onderwerpen. Als huidzorgprofessional ben ik geïnteresseerd in alle facetten van de huid. Of het nu gaat om een kapotte huid, een aangedane huid of een “gezonde” huid. Over een rimpel, een litteken of een klein puistje. De epidermis, mitochondriën of de eiwitten in de huid. Ik kan daar uren over praten, lezen en op studeren. Als zorgprofessional kijk ik naar nieuwe zorgtechnologie. Hoe kan de zorg beter, waar ligt onze kracht en waar liggen onze verbeterpunten zodat we er voor patiënten nog meer uithalen.”

Ilse

Ilse wist al jong wat ze wilde worden; verpleegkundige in de psychiatrie. Maar na een jaar HBO-V studeren kwam ze erachter dat dat toch niet haar roeping was. Gelukkig was daar een nieuwe fulltime opleiding;  HBO Huidtherapie. Vol energie en met een enorme focus is zij in 2001 begonnen aan deze studie. Met maar één doel; een hele goede huidtherapeut worden.  Tijdens haar studie is ze Murielle Alvares tegengekomen. Toen zij tijdens haar vierde jaar als student assistent is gaan werken op de Hogeschool Utrecht bleek de samenwerking met Murielle goed te kloppen. Tijdens dit vierde jaar is Ilse daarom ook gestart bij Huidzorg, de praktijk van Murielle. Hier heeft zij 14 jaar met heel veel plezier gewerkt.

Maar ze miste een uitdaging en is gaan nadenken wat zij naast huidtherapie nog meer leuk vond. En dat bracht haar terug naar haar begintijd als huidtherapeut. Naar de tijd waarin het idee ontstond om cursussen te ontwikkelen voor huidtherapeuten. En in 2017 was de tijd rijp om daarmee te starten.

Ilse:  “Met YOU&MI Trainingcenter komt voor mij alles samen; bezig zijn met mijn vak, het samenwerken met andere disciplines, lesgeven, plannen en organiseren.”

Mijn doel? Praktijkgerichte trainingen ontwikkelen, waarna de cursist meteen het geleerde in de praktijk kan brengen om zo zijn of haar vak met nog meer kennis, vaardigheden en plezier te kunnen uitoefenen.”

TRAINING

ICF voor de
huidtherapeut

Tijdens de cursus ICF leer je sneller verbanden te zien en leer je hoe je de ICF toepast binnen je eigen praktijk.

Meer info
TRAINING

Weerbaarheid
zorgprofessional

Tijdens de training weerbaarheid leer je meer dan ‘alleen’ omgaan met een boze patiënt. Je leert er met name veel over jezelf.

Meer info
TRAINING

Coming soon:
E-learning

Het onderwerp houden we nog even geheim. Weten wanneer de inschrijving geopend is? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Meer info